Warmtepomp

Toonen Technische Installaties

Werkzaamheden / Diensten

Warmtepomp

Verwarmen en koelen met een warmtepomp: betrouwbaar, comfortabel en voordelig
Herinnert u het zich nog? De tijd dat verwarmen met uw CV nog gewoon betaalbaar was? Dat is alweer lang geleden. De gasprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen en zullen dit blijven doen. Daarnaast zal de aanwezige gasvoorraad jaar na jaar krapper worden en moeten we op zoek naar andere verwarmingsoplossingen.

Gelukkig kunnen we u mededelen dat deze oplossing al lang voorhanden is! Met een Alpha-InnoTec warmtepomp kunt u de onuitputtelijke, gratis warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater omzetten in verwarming en koeling voor uw huis!
Lees verder en ontdek dat een warmtepomp ook voor uw woning de perfecte toekomstinvestering is!

Een betrouwbaar concept

De aarde slaat continue zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater. Deze aardwarmte is altijd ruim voldoende rond uw huis aanwezig en kan met een Alpha-InnoTec warmtepomp eenvoudig worden ingezet voor de verwarming van uw woning, zowel in de zomer als de winter, overdag en ’s nachts. Niet alleen zullen uw maandlasten drastisch dalen, ook spaart u het milieu aanzienlijk. Warmtepompen worden inmiddels al ongeveer 20 jaar ingezet voor verwarming van huizen, kantoren en fabrieken. Nu fossiele brandstoffen onbetaalbaar- en in de toekomst ook onbereikbaar dreigen te worden, stappen steeds meer mensen over op deze duurzame manier van verwarmen.

Natuurlijke warmte in huis

De warmtepomp werkt in feite volgens hetzelfde principe als een koelkast, echter in omgekeerde volgorde. Een koelkast onttrekt warmte aan de levensmiddelen die erin staan, waardoor uw melk, kaas en frisdrank koud worden. De warmte uit deze producten wordt vervolgens afgegeven via de dunne plaatjes aan de achterzijde van uw koelkast. De Alpha-InnoTec warmtepomp doet dit andersom, hij haalt namelijk energie uit de lucht, de bodem of het grondwater. Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet het toestel deze energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van uw woning. Het enige dat wordt verbruikt om uw woning met een warmtepomp te verwarmen, is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien. Voor 100% warmte, gebruikt de warmtepomp 75% vrije energie uit de omgeving en 25% elektriciteit om de pomp aan te drijven.

Duurzaamheid wordt beloond met extra comfort

De Alpha-InnoTec warmtepompen worden veelal ingezet in combinatie met vloerverwarmingssystemen en zorgen voor een behaaglijk, gezond woonklimaat. De systemen bieden echter meer dan warmte: in de zomer kunnen de warmtepompsystemen worden ingezet om ruimtes aangenaam te verkoelen. Daarnaast leveren de warmtepompen van Alpha-InnoTec ruim voldoende warm tapwater. De vele gebruikers die Nederland inmiddels telt, zijn naast de kostendaling zeer enthousiast over het toegevoegde comfort door het warmtepompsysteem. 

Investeringen worden snel terugverdiend

De aanschafprijs van een nieuwe warmtepomp is wellicht hoger dan de aanschafprijs van een nieuwe CV ketel. Bedenk daarbij echter, dat de maandlasten met uw CV ketel vele male hoger zijn dan de maandlasten bij gebruik van een warmtepomp. Door de almaar stijgende energielasten zal dit verschil alleen maar groter worden. Daarbij maakt de warmtepomp gebruik van de onuitputtelijke aardwarmte die altijd beschikbaar blijft, terwijl de brandstof voor de CV ketel schaarser en duurder wordt.

Informatie

Voor iedere woning – of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie – bestaat er een passende warmtepomp. TTI Haps heeft inmiddels aanzienlijke ervaring met de plaatsing van warmtepompen. We informeren u graag over de mogelijkheden van een Alpha-InnoTec warmtepomp in uw woning. Voor aanvullende informatie kunt u altijd een kijkje nemen op www.nathan.nl, onder de categorie “Merken” > “Alpha-InnoTec”. 

24-uur servicedienst